Er du en af dem - der ligesom Gintossen - ikke er så pjattet med akvavit & snaps, og derfor ofte sidder og savner noget der kan bryde de ofte lidt fede elementer, en traditionel dansk julefrokost består af? Så har vi løsningen til dig, og det handler - ikke overraskende, om Gin....!
I virkeligheden, er det meget simpelt når man lige tænker over det. Men måske du lige har brug for et par hints, eller bare et par ord om, hvor lidt der skal til.
Gin i sig selv, kan som sådan sagtens drikkes til julefrokosten, uden så meget ekstra omtanke. Men hvis du lige vil løfte det lidt over normalen, så skal du bare gøre følgende:
Lav fx. en lækker sildemad, som du ville gøre det normalt, på godt rugbrød og lidt krydderfedt. Ovenpå den, smider du et par filleter fra dine yndlingssild - vi er lidt pjattede med Christiansø-pigens sild, men andre kan sagtens bruges også. Garnér som du plejer, med (rød)løg og måske er du også til kapers & dild som os? Og så kommer vi til pointen - du skal lige dryppe 8-10 dråber gin, ovenpå silden og drysse med nogle knuste enebær, som du enten kører igennem en peberkværn, eller knuser og hakker fint på spækbrædtet, som vi gør.
Hvis du vælger en forholdsvis mild og tør Gin, og nogle lækre tørrede enebær fra Mill & Mortar, som har masser af smag, så har du nu skabt et næsten ubrydeligt bånd, mellem din sildemad og den Gin & Tonic du drikker til, og har garneret med en god dusk dild, og en appelsinskal hvis det passer til den Gin du har valgt.
En lille ekstra tip: Det må gerne være en dild, der har lidt duft & smag. Hvis du ikke synes den kaster så meget af sig, kan du forsigtigt slå den ned i bordkanten, for at "vække den lidt". Og mht. Gin, så er der flere gode ginner, som vil fungere - men vi har testet med Schackenborg Gin, fra De 5 Gaarde - og den fungerer PERFEKT til formålet!